GP Banja Luka - Istorija i stare slike

Autor Marko_BL417, 25 06, 2017, 00:20:20 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

2 Trn-Centar-Trn

Ovo su slike sa slovačkog sajta imhd.sk. Nadam se da ove autobuse nisam vec bio kačio ovdje.
Što se tiče buseva 2 Karose standard, Bočcov Mercedes koji je dugo poslije vozio 3b Kod Aldema i jedan Centralov nešto noviji Citaro.

Izvor slika je 2012. godina ako se ne varam.

IZVOR SLIKA: imhd.sk

Stefan_Rudic

Mart 1999 - fotografija je iz Glasa Srpske, lično sam je ja skenirao, a autor je D. Bojić.
Prema članku, Ikarus je vozio na liniji 8.
Na njoj se vide dva Autoprevozova busa - Ikarus kao i Fiat iz italijanske donacije.

Stefan_Rudic

Citat: amfan  u 09 05, 2021, 00:59:23 PRIJEPODNEBočcov Saurer prije 20 i kusur godina:

Saurer Ex CarPostal Banja Luka BiH 1998a by Alain Mugica, on Flickr
Pouzdano - ovo je 1999. godina, na lijevoj strani fotografije, na Boski, vidi se jedan antiratni grafit, na njemu piše "12 beba '92, koliko beba '99?" Vidio sam u Glasu Srpske iz 1999. taj grafit pa znam, a na fotografiji se vidi dio tog grafita i piše "beba '99".

Stefan_Rudic

1999. godina, sve fotografije sam ja skenirao iz "Glasa Srpske".
Ikarus, foto: S. Pašalić

Ikarus, fotograf nije poznat

Zglobni Volvo, fotograf takođe nije poznat

Fiat 418?, foto: S. Kopanja. Ovakav sličan sam uslikao proljetos u Kupresu, rashodovan, ima fotografija u temi "groblja autobusa".

Na Banjalučkom polju nekada je bilo "groblje" autobusa, i sada je tu prazna livada pored TC "Delta planet"

The hicMe

Ima li neka bolja slika tog zglobnog Volva?
Devojčice, Fiat je automobil, Mercedes je spejs šatl!

Stefan_Rudic

On se malo vidi na 8. stranici, u postu #91. Zasad nemam bolju, a i ako nađem još fotografija, skeniraću ih i objaviti. Fotografije Ikarusa i Fiata ali i ostalih buseva su prava rijetkost, stoga ih skeniram i objavljujem.

The_Dubster

The hicMe

Za Volve pitam jer su bili u Zenici isto takvi, nisam pronašao nigdje informaciju da su bili u Banja Luci tako da ih prvi put sad vidim.
Devojčice, Fiat je automobil, Mercedes je spejs šatl!