Mercedes Travego

Autor The_Dubster, 25 04, 2017, 21:42:43 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

MAN464

TMT i Toni imaju Travege RHD 2012. Ili 2013. Godište plave boje u odličnom stanju kupljeni mislim početkom 2020. od Darojkovića i mislim da svaka čast svakome ali da boljih nema u dobrom dijelu BiH

The_Dubster

Marko_BL417

Citat: amfan  u 13 01, 2022, 00:15:46 PRIJEPODNE
Prva generacija Travega radila se u Njemačkoj, ostale u Turskoj.

Ovo nije tačno

Početak broja šasije (WMI) za njemački Mercedes je WDB i WEB
WMI kod turskog Mercedesa počinje na NMB

Jedan Travego RHD druge generacije (iz 2011.) ima početnu oznaku WDB što govori da se proizvodio u Njemačkoj (iako mi to "WDB" sumnjio jer se oznaka WDB koristila do 1996. a nakon toga (nakon formiranja EvoBus grupacije) se počelo koristiti WEB, a autobus je 2011. godište - doduše ja sam slikao tahograf potvrdu a ne pločicu proizvođača)

Evo motor Travega II

amfan

Točno je, samo što se od 2008. koristi WEB umjesto NMB. Jedino visoki Travego (SHD) za tursko tržište nastavio je imati broj šasije s oznakom NMB.
Paško @ www.autobusi.org

Marko_BL417

Čekaj, od 2008. svi Mercedesi, bilo turski ili njemački, imaju oznaku WEB ??

Kako ih onda razlikovati njemačke od turskih

I kako ovaj Travego II RHD ima oznaku WDB a po godinama bi trebao biti WEB

amfan

Svi Travegi osim SHD od 2008. imaju oznaku WEB, da. Što se tiče proizvodnje, OK, probat ću provjeriti, ali izvor koji sam dosad pouzdano koristio sve ih stavlja u Tursku.

WDB može imati samo - greškom. Ipak su E i D jedan kraj drugoga na tipkovnici.
Paško @ www.autobusi.org

The_Dubster

Citat: amfanTočno je, samo što se od 2008. koristi WEB umjesto NMB. Jedino visoki Travego (SHD) za tursko tržište nastavio je imati broj šasije s oznakom NMB.
Ista je priča i sa MAN-om oko početka oznaka na šasiji za domaće tržište i ostale kako vole reći naše gazde i vozači "njemačke"

Marko_BL417

SHD-15

RHD-15 - detalj

Marko_BL417

Prevoznici od Vardara pa do Triglava se sastali negdje na sred bivše nam zemlje :D

Prelijep Travego RHD-15 i Travego SHD-17 u Sarajevu, 8.10.2022.

Marko_BL417

Travego RHD II redizajn - detalj

Servistrans_belmynn

mate

E ove tablice su zbilja rijetka pojava na ovim prostorima :grin:

Servistrans_belmynn

Ja mislim moldavske? Inace slikano u pograničnom dijelu Njemačke i Austrije blizu Braunau

Marko_BL417

Jest Moldavija, ja sam vidio jednom kod hotela Bosna, čovjek se autom zapucao iz Gruzije za Banjaluku

A na balkanskim putevima nisu rijetka (bar do prije godinu-dvije) auta i na ruskim tablama - posebno na CG primorju

Volim vidjet tako neke tablice koje se baš rijetko vide kod nas, a ne samo Austrija, Njemačka, Švedska, Češka i sl. (žitelji istih, bez uvrede), posebno iz dalekih destinacija kao što je ova.

U Dubaiju sam viđao autobuse na turskim tablama (na turističkoj vožnji) što je još duža relacija

Ameriku ne računam, oni su ipak dovučeni brodom

Servistrans_belmynn