Mercedes - mini i midi modeli

Autor tomo, 02 06, 2017, 18:29:05 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

The_Dubster

a teško je opet ovo pohvatat, šta je bilo originalno, šta prepravljeno, šta ugrađivano u koji motor i koja nosivost...

Iskreno, nemam vremena sad da ovo sve istražujem i slažem niti se baš nešto ekspertno razumijem. ALi mislim da sam vam dao dobru osnovu da vi dalje nadograđujete ovo :)

Marko_BL417

Citat: Ahmed  u 23 02, 2023, 19:52:35 POSLIJEPODNE

Citat: Marko_BL417  u 23 02, 2023, 20:17:48 POSLIJEPODNE
Šta mu je to nazad pod mrežastim poklopcem?

Citat: Ahmed  u 23 02, 2023, 20:27:40 POSLIJEPODNE
Motor je nazad

Interesantna izvedba, prvi put vodim Sprintera sa motorom nazad, prvo sam pomislio d je neka klima ili Webasto ili je jednostavno takva hauba budući da se kod nas uvozi sve i svašta... A ako je motor nazad onda pretpostavljam da je i zadnji pogon (RR - kao kod autobusa), a naprijed ispod haube je prtljažnik

A čija je ovo nadogradnja? Josipović Prevoz je davno imao Sprintera sa vratima sličnim kao na ovom plavom ali je starija generacija i mislim da je motor naprijed

The_Dubster

tehnički nisam potkovan, ali motor nije pozadi. Motor je naprijed.

Ovo je možda nešto od webasta ili klime što je rekao Marko...

Setraa

Motor je nazad prijatelju a msm da je veba napred al nisam ti to siguran provjericu a za motor 100% jesam

The_Dubster

Evo provjerio i fakat tačno.
U svojih 14 godina koliko sam u ovoj industriji prvi put vidim Sprinter s motorom nazad. Čovjek se uči dok je živ.
Obećano nam je i da ćemo dobiti sliku prednjeg dijela da vidimo kako izgleda....

The_Dubster

svašta čovjek nauči.
Hvala Senadu na poslanim slikama.

Nazad

A evo i naprijed

Marko_BL417

VDL (Kusters) Vario - MB šasija i mehanika, VDL karoserija

The_Dubster

Jedno pitanje - na slici je O814 a u narodnu zvan i kao Vario. A ima modela i na kojim piše Vario.

Pa jel neko zna jel Vario poseban neki model ili kolokvijalno se svi ovi nazivaju tako kao i Sprinter - pa imaš modele 513, 515, 517... ?

The hicMe

Ova novija generacija kao ta sa slike je dobila ime Vario, kao npr Sprinter sto ima dodatnu oznaku(npr prva gen Sprintera je imala slične oznake kao i stari mercedesovi kombiji npr 410D) tako je i Vario ima (npr O814).
Devojčice, Fiat je automobil, Mercedes je spejs šatl!

The_Dubster

tako sam i mislio, ali kod recimo Sprintera su pored imena i oznake, al viđao sam Vario minibuseve samo sa tim natpisom, bez ovog brojnog, pa reko kako to ide...

The hicMe

Ima i Vario oznake, samo nisam siguran dal po motoru ili po dužini/nosivosti šasije
Devojčice, Fiat je automobil, Mercedes je spejs šatl!

Marko_BL417

Prva cifra nosivost u tonama, druge dvije broj KSx10

Servistrans_belmynn

Slavisa