GP Zenica - Razno/Diskusije

Autor The_Dubster, 18 10, 2015, 21:57:58 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

Manas

Svakako dobar primjer, al mislim da nema nikakvog efekta na oporavak preduzeća.

The hicMe

Nema prijevoza danas, blokirana autobuska stanica
Devojčice, Fiat je automobil, Mercedes je spejs šatl!

The_Dubster

šta je sa međugradskim i međunarodnim linijama - jel one ulaze i izlaze sa AS?

The hicMe

Ne, blokirani su i ulazi i izlazi sa AS

Manas

Primjetio sam da je PPZ pojacao broj vozila u gradu, koriste ovu situaciju. Opet vidim niko se previse ne obazire na problem Zenicatransa, jel ovo definitivno kraj preduzeća.

https://www.klix.ba/biznis/radnici-zenicatransa-pred-strajkom-gladju-dnevni-gubitak-firme-20-000-km/200102060?utm_medium=Status&utm_source=Facebook&utm_content=200102060&utm_campaign=Klix.ba+Facebook+status

The hicMe

Tek u ponedeljak je sjednica, ne vjerujem da će ovo biti kraj, ne smiju.

Manas

Sta to oni jos ne smiju, i vece firme su propale. Pogotovo jer je alternativa u vidu PPZ spremna.

The hicMe

Da je ZT dobio ono sto je obećano ne bi došlo do blokade, ljudi ne voze jer vise nema kapi goriva.

nick

Kako ce i biti, kad su sve pokrali. I sad kad se vise nema sta ukrasti, kriv grad, kriva drzava ccc fuj
Bagerom ih sve treba pomest i otjerat sa stanice. 

The hicMe

Jesi pratio detaljno situaciju u Zenicatransu pa komentarišeš ili?

Manas

Pa mislim da se ovo nije moglo desiti odjednom. Sto se problemi nisi rjesavali kad su tek nastali, sto se tad radnici nisu bunili, nego se cekalo da sve skroz stane.

The hicMe

Bunili su se, provlačili su kroz medije i ko je glavni krivac za ovu situaciju, radnici su tražili njihovu smjenu ali zna se već kako to ide kod nas. Inače danas je bila vanredna sjednica i nista nisu riješili, tek kad se usvoji budžet mogu se očekivati neka sredstva. Većina vijećnika je bilo za da se pomogne ZT.