Gradski prevoz u Beogradu (SRB)

Autor The hicMe, 20 04, 2017, 01:54:56 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

cvibus

Malo novosti iz Beograda. Uskoro bi trebalo da počnu da dolaze zglobni BMC Procity na gas (krajem februara). GSP ih je naručio 100 i svi će biti raspoređeni u pogonu Karaburma.
Takođe, pre neki dan je raspisan tender za 80 trolejbusa (60 solo+20 zglobnih). Trole će imati mogućnost autonomne vožnje od minimum 10 km. Spekuliše se, na osnovu uslova postavljenih u tenderu, da se favorizuju Škoda, odnosno Solaris, a rok za podnošenje ponuda je neverovatnih 20 dana. No, videćemo ubrzo rasplet priče.

Stefan_Rudic

Dvije fotke sa jučerašnje jednodnevne posjete Beogradu i na njima dva legendarna tramvaja

Marko_BL417

Pored velikog broja proizvođača gradskih autobusa na ulicama Beograda, GSP-u ima gradski Higer, ne znam jel elektro ili hibrid, a u Beobusu ima zglobni Volvo 7900 hibrid. Pošto sam mnogo više pažnje i vremena posvetio snimanju nego slikanju autobusa, oba busa su u video obliku i na mom su yt kanalu. Da ne bih pretjerivao sa stavljanjem linkova koji vode do mojih videa, ostavljam vama da potražite. Svakih 5 dana u mjesecu ću postavljati link sa nekim zanimljivim ili premijernim busom, a danas nije jedan od njih (sutra 15. ovdje ide Kendo od AP Čačak, 20. još nešto itd). Btw Higera sam i mogao slikati da sam želio ali zglobnog Volva sam vidio jednom iz daljine s bočne strane dok je skretao i pitao sam se koji je ovo bus, imam li njega snimljenog (za razliku od ostalih koji su 100% crveni, ovaj ima i plavkaste detalje) i drugi put se ukazao ispred mene i bukvalno mi je pješak kojeg je propuštao pomogao da na vrijeme izvadim telefon, uključim kameru, video mod i da ga snimim

DWProski

Za vrijeme koje ti je trebalo da napišeš taj post si mogao na guglu pronaći odgovore na sva pitanja koja si postavio.

Marko_BL417

Pa valjda je ovo (tematski) forum, gdje se mogu osim informacija postavljati i pitanja. Ima toliko foruma koje pretražujem kad nešto želim da saznam, ljudi u prvom postu u temi pišu tipa "Vidim da je u zadnje vrijeme... to i to... zna li neko zašto je to tako" (drugim riječima, ljudi i na drugim forumima postavljaju pitanja) i onda tek u drugom-trećem-četvrtom postu nađem odgovor... ili ga nkad ni ne nađem. Iako sad ništa nisam ni pitao; suština posta je da su tu, između ostalih, Eko Higer i Volvo 7900 hibrid koje, ako vas interesuju, možete pogledati na yt kanalu

Marko_BL417

FIPI UNILINES

Servistrans_belmynn

The_Dubster

Citat: Marko NSDa konacno uslikam i njega , verovatno jedini Zglobni Hibrid na nasim Prostorima koji vozi za Firmu Beocity . Izvinjavam se na ne bas dobrom kvalitetu slike 
Volvo Hibrid EURO6.
Prevoznik:BeoCity 2015,Srbija.

Šta bi sa ovim autobusima na kraju?

The hicMe

Devojčice, Fiat je automobil, Mercedes je spejs šatl!

The hicMe

2022.

makljen1123

Zna li se koji privatnici sad obavljaju gradski prevoz u gradu osim GSP Beograda ?

The hicMe

Ja što znam
C&LC Group
Trans Jug
Beobus City
LDM Group
Saga trans
Transprodukt
Niš ekspres
Knežević trans
Ćurdić
B&B Linea
M&M trans
Barbados
M.T. tours
Strela
Dumeco
Lui travel
Banbus
Presto

Spominjalo se jedno vrijeme da će Knez Petrol voziti noćni prevoz, ne znam šta bi od toga

makljen1123

Izgleda da nisu prosli Tamanava trans,Košava prevoz,Unacop i MobiLitas a da je novina po ovome Niš ekspres i Strela