GP Sarajevo - Crna hronika

Autor The_Dubster, 18 10, 2015, 16:49:11 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 20 Gosti pregledava ovu temu.

damir050

Adil_neoplan

Pa gb tramvaja je 534 kt8.

Poslano sa mog SM-J610FN koristeći Tapatalk

Milcho

Proradio je 534. obično vozila nakon ovih zapaljenja krovnih instalacija prorade nakon 2-3 dana, bitno je samo na vrijeme reagovati.

The_Dubster

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika/sarajevo-tramvaj-na-stupu-udario-pjesaka-koji-je-pretrcavao-prugu/191030138

ironija da na tramvaju piše "Neka vam pomogne".... dobro je pa onom dijelu nema više belaja, jer stalno neko pretrčava

Manas

Mislim da je ovo vec treci sudar tramvaja na istom mjestu???

Milcho

Od toga dva puta su se sudarili 215 i 228
Nekad 2008-2009 i fatalni 1.11.2013 kad je bilo 50-tak povrijeđenih.

Marko_BL417

U tramvajskom depou između Centra i Ilidže sam vidio da je jedan žuti tramvaj razbijen naprijed i to dobro. Ima crveno-bijelu prikolicu. Koja su to vučna kola i šta se desilo? :-/

The_Dubster

Milcho

520 sa prikolicom od 522 a 522 je remontovan sa prikolicom od 520

533 je brzo napravljen, dok K2 imaju prednji i zadnji kraj od fiberglasa.

Nakon ovog udesa isključena je automatska skretnica od Ilidže prema Željezničkoj stanici, pa je četvorka bila u funkciji samo kad ne rade tramvaji prema gradu. Tako će vjerovatno ostati do remonta iduće godine.

Što se tiče odgovornosti, odgovorna je automatska sklopka.
U pitanju je kvar, a kvarovi se dešavaju, kao što se dešavaju na svakom elektromehaničkom uređaju.
Znači semafor je pokazivao da je otvorena skretnica za pravo, a skretnica je bila prema stanici.

Ovo je nezgodno križanje po tom pitanju, i jedino koje može izazvati ovakav sudar tramvaja.
Ono kod GRAS-a kontroliše skretničar, i još samo tu može doći do sličnog belaja ali samo ako skretničar zaboravi vratiti skretnicu što se nije do sad desilo.

Milcho

Radiš 2 mjeseca bez plate i još ti dođe lola iz Pakistana, Maroka, p. materine da te mlati i maltretira.

akz

Da izvinete na riječima, ali takvima treba ubiti svaku želju što su došli u ove krajeve...
Treba jedna lola da se pošteno obračuna s njim, pa da vidiš...smradovi jedni nemaju ni mrvicu stida i srama, a kamoli da poštuju zemlju u koju su ILEGALNO došli...Išli bi oni meni svi nazad...